Din kundvagn är tom

 

Premiär för SVS 1000 Pro-serien!

bild till Premiär för SVS 1000 Pro-serien!

Från den amerikanska basgiganten SVS kommer nu ännu ett par subwoofers i deras otroligt populära Pro-serie!

Pro som i brutalt bra

Med den nya 1000 Pro-serien tar SVS tekniken från sina testvinnande större referensbasar och lanserar nu två nya modeller med ett pris/prestanda förhållande som ingen annan tillverkare kan slå på fingrarna. Hela serien är omarbetad från grunden där effekten levereras från ett nytt 325 watts Sledge slutsteg med en peakeffekt på över 800 watt samt en 50 MHz inbyggd digital signalprocessor från Analog Devices (samma som sitter i de större Pro-modellerna). Att ställa in och styra din subwoofer har aldrig varit enklare tack vare den smidiga SVS App där du kan justera en mängd olika parametrar för att optimera basen för just ditt rum och tycke.



Finns i flera olika finishar

SVS är ett amerikanskt företag och traditionellt säljs det nästan bara uteslutande svarta basar där. Därför är vi extra glada för att SVS, med bland annat påtryckningar från oss på Hembiobutiken, valt att tillverka den kompakta SB-1000 Pro även i vit högglanslack vilket gör den enklare att applicera basen i t.ex ett vardagsrum. Utöver den vita högglanslacken tillverkas SB-1000 Pro även i svart ask och högblank svart. Den portade PB-1000 Pro finns endast tillgänglig i biorumsvänlig svart ask.



Välj mellan portad eller sluten konstruktion

1000 Pro-serien finns i två olika utföranden; PB-1000 Pro som är portad och den slutna SB-1000 Pro. Vilken man väljer beror på vad den skall användas till (musik eller film eller kanske en kombination), hur stort rummet är och hur mycket plats man har. Slutna lådor är mycket kompaktare och blir därför lite mer lättplacerade, dock så klarar de inte att leverera samma ljudtryck som en portad låda.



Släggor till slutsteg med inbyggd DSP

1000 Pro-serien använder man sig av det framgångsrika Sledge slutsteget som i den här versionen levererar 325 Watt RMS i kontinuerlig effekt och peakar på hela +820 Watt RMS, en riktig slägga i ordets rätta bemärkelse. Steget är uppbyggt som en effektiv high-current Class-D konstruktion som kombinerats med fullt diskreta MOSFET utgångssteg på 17 ampere 650 V, och drivning av Analog Devices 50 MHz DSP med dubbel precisionsfiltering på 56 bit. Nedan ser du frekvenskurvan för den portade PB-1000 Pro som är oerhört linjär och gräver ända ner till 17 Hz +/- 3 dB med full kontroll.



Just Analog Devices DSP:n är den mest avancerade man hittills sett i en subwooferapplikation och som ger full kontroll på ljudet tack vare tuning efter ditt rums egenskaper, optimerad frekvenssvarskurva mm. Tack vare steget så spelar verkligen 1000 Pro-serien helt utan ansträngning även om man pressar på ordentligt på ett sätt vi inte upplevt från någon annan tillverkare.

Kontrollera din bas via telefon eller surfplatta

En mycket smart funktion är att du kan styra basarna via SVS App som finns till Apple och Android enheter. Alla DSP-program och justeringar gör du smidigt från soffan utan att behöva gå fram och trycka på knapparna. Appen kopplas upp via den inbyggda Bluetooth-mottagaren. I appen finns en parametrisk EQ (3 per förval), justering för frekvens, fas, polaritet och rumskompensation. Du kan även, utöver de förvalda lägena, skapa upp till tre egna lägen som du enkelt kan växla mellan.



Nyutvecklade drivers

En av de viktigaste komponenterna är naturligtvis subwooferelementen, i de här fallen ett 12-tum stort långtslående element. Elementen i både PB- och SB-1000 Pro är helt nyutvecklade, dock så skiljer de sig åt en del för att matcha den slutna respektive portade lådan. Elementet i PB-1000 Pro väger 4.2 kg och med dess dubbla ferritmagneter vägandes 3.1 kilo skapas ett kraftfullt magnetiskt fält och ger förutsättningarna att spela hela vägen ned till 17 Hz inom +-3dB med full kontroll. Elementet i SB-1000 Pro bygger på samma konstruktionsprincip men har en något mindre talspole och magnet. Talspolarna är tillverkade för att ge maximal magnetisk kraft vid extremrörelser hos konen, vilket ger grym kontroll på elementet och därmed rent och kraftfullt basljud.

Anslutningspanel med intelligent kontrollinterface

På baksidan av 1000 Pro-serien sitter Sledgeslutsteget med anslutningspanelen och det intelligenta kontrollinterfacet (ICI). Här kan du snabbt och enkelt justera de nödvändigaste parametrarna som nivå, delningsfrekvens och fas. Du kan ansluta din förstärkare till 1000 Pro antingen via låg- eller högnivå vilket gör att den även fungerar utmärkt till förstärkare som saknar subwoofer eller Pre-out. USB-porten kan användas för att driva mottagaren till den trådlösa sändaren SVS SoundPath Wireless Audio Adapter (tillval, ingår ej) vilket ger dig en flexibel placering av basen utan störande kablar.



Kabinettkonstruktion

Kabinetten är konstruerade för att optimera både storlek och prestanda. Internt är kabinetten ordentligt stagade och en resonansdöd konstruktion är framtagen för att du ska få ett så rent och bra ljud som möjligt. Kabinettet på den portade PB-1000 Pro har optimerats med dubbla basreflexportar som är exakt uträknade för att kunna leverera ordentlig djupbas utan hörbar distortion eller blåsljud. Bägge modellerna levereras med elastomerfötter vilket gör att de står stabilt även vid extrema konrörelser. För ännu bättre prestanda rekommenderas SVS Soundpath Isolation dämpfötter.

Ordföranden har ordet

I videon nedanför kan du lyssna på SVS styrelseordförande Gary Yacoubain där han berättar om basarnas tekniska design och utvecklingen av dom.