Din kundvagn är tom

EISA Awardvinnarna 2021-2022 är utsedda!

bild till EISA Awardvinnarna 2021-2022 är utsedda!

Varje år i 35 år har experter från 61 tidningar specialiserade på ljud och bild valt ut de bästa produkterna inom hemelektronik. Att journalisterna som har som jobb att jämföra och testa en stor mängd produkter utser vilken produkt som är bäst inom respektive segment gör utmärkelserna extra prestigefyllda. De gör också oss extra stolta att de varumärken som vi valt att arbeta med återfinns på så många positioner.

Här nedan finner du ett urval av vinnarna. Du kan läsa mer om varje och finna motiveringen till att de vann på vår hemsida. Vill du hitta fler vinnare så klicka på länken här nedan.

Årets Bästa Köp i kategorin hembiosubwoofers, SVS SB-1000 Pro

Oavsett om du skaffar SVS trevligt prissatta SB-1000 Pro i svart ask eller premium högblank vit eller svart, är slutresultatet detsamma – en helhet som imponerar i fråga om snabbhet, slagkraft och djup, från en låda knappt större än subwooferns framåtriktade 12-tumselement. Inuti ger en 325W DSP-förstärkare gott om kraft, vilket ger explosiva filmer det djup och den fysik de förtjänar. Och för att runda av finesserna hos SVS:s instegsmodell, är företagets Bluetooth-baserade kontroll och EQ-app – från början i flaggskeppet 16 Ultra-serien –till hands för att finjustera alla parametrar. Letar du efter en briljant, prisvärd subbas? Titta här.



Årets Bästa kompakta subwoofer för musik och hemmabio, SVS 3000 Micro

Andra modeller i SVS:s 3000-serier har ett enda, stort element i en sluten eller portad låda. Här har den amerikanska basspecialisten dock gått ifrån dessa principer när man släpper en konstruktion med dubbla aktiva 8-tummare. Elementen är i aluminium, och den stabila lådan är mindre än 30 cm på alla håll. 3000 Micro kan därför användas på ett diskret sätt i hemmabiosystem och vardagsrum, samtidigt som den fortfarande levererar prestanda som SVS-fans kommer att uppskatta. Den inbyggda 800W Sledge DSP-förstärkaren håller järnkoll på allt, vilket gör att denna subbas kan mixa kontroll och subtilitet med brutal kraft när det behövs. Räkna in den attraktiva prislappen och vi har en klar kategorivinnare.



Årets Bästa UHD 4K-spelare, Reavon UBR-X200

Reavons UBR-X200 är en universalspelare för hemmabiounderhållning med uppspelning av Ultra HD Blu-ray, DVD, CD, SACD och DVD-Audio-skivor, plus högupplösta musikfiler från en USB- eller nätverks-enhet. Externt utstrålar spelaren en förstklassig känsla tack vare byggkvaliteten och ett fullbreddschassit i stål, medan en åtta-kanals Burr-Brown DAC och MediaTek SoC (System On a Chip) ger en räcka funktioner inklusive balanserat stereoljud över XLR och Dolby Vision HDR från 4K Blu-rays. On screen-menyer ger full kontroll över installation och anpassning, medan den bakgrundsbelysta fjärrkontrollen är idealisk för användning i ett särskilt filmrum. Det här är ett utmärkt val för fans av fysiska media.

333060

Årets Bästa golvhögtalare, Monitor Audio Silver 500 7G

Den sjunde generationen av Monitor Audios Silver-serie innehåller en hel rad av akustiska innovationer, som alla finns på plats hos seriens magnifika, golvstående flaggskepp – Silver 500 7G. Den klassiska metallkeramiska C-CAM-diskanten har ny magnet och ett nytt hölje för ännu renare och klarare återgivning av de höga tonerna. Mellanregister- och baselementen RST II har utrustats med förbättrad keramisk beläggning för ännu styvare koner. Lägg till det ett raffinerat delningsfilter och ett vackert utfördt kabinett, till vilket elementen är fixerade med genomgående bultar, så har du en högtalare som är lika hemtam med den finaste detaljhanteringen som att förmedla en massivt kraftfull presentation av musiken.



Årets Bästa trådlösa stativhögtalare, KEF LS50 Wireless II

Utvecklad från den ursprungliga LS50W och med samma Metamaterial Absorption Technology som återfinns i LS50 Meta-modellen, är det här så mycket mer än ”bara ett par högtalare”. Det är faktiskt ett komplett, trådlöst hifi-system, med förmågan att spela musik från portabla enheter, lokal nätverslagring och strömmande tjänster. Allt under kontrollen av en smart utformad styr-app. Setup och konfiguration är lätt, vilket betyder att du spelar musik inom ett par minuter, samtidigt som KEF:s Uni-Q-element och massor av intern effekt ger ett såväl fokuserat som involverande ljud som går långt bortom förväntningarna på ett par så här små högtalare. De hanterar högupplöst musik eller Bluetooth direkt från din telefon, ser fantastiska ut vare sig de placeras på en bänk eller dedikerade stativ – och ger förstås den där fantastiska hifi-känslan utan ”onödiga lådor”.



Årets Bästa stativhögtalare, KEF LS50 Meta

Originalet, den EISA-vinnande LS50-högtalaren, var vitt och brett erkänd, men här har KEF:s ingenjörer tagit flera steg framåt. Detta genom flertaliga förbättringar på detaljnivå, inklusive användandet av Metamaterial Absorption Technology, för att ytterligare kontrollera oönskade resonanser från elementen. Det kan tyckas vara en ack så liten uppgradering, men resultatet är en storartad, kompakt högtalare kapabel att presentera en enorm ljudbild, generös bas och fantastisk stereoskärpa. En redan imponerande högtalare har transformerats till något helt unikt, och till det här priset, den allra bästa. Om utrymmet är tight – eller inte – är det här högtalarna att satsa på. Det slående attraktiva utseendet spär bara på habegäret.



Årets Bästa DAC, Cambridge Audio DacMagic 200M

Cambridge Audio har gjort DAC:ar alltsedan 1994, och rutinen kommer verkligen fram hos 200M, det senaste tillskottet i DacMagic-serien. Den lever verkligen upp till de lysande föregångarnas rykte, med en attraktiv kombination av solid byggkvalitet, enkelt handhavande och prestanda. Plus stöd för en bred flora av filformat, hela vägen upp till 24 bitar/768 kHz och DSD512 (åtminstone via USB). Den är lätt att använda, men är inte enbart en excellent skrivbords-DAC som driver hörlurar med den äran, utan kan röra upp stormar i ditt huvudsystem, med sitt krispigt belönande och uttryckligen detaljerade ljud.



Årets Bästa skivspelarpickup, Ortofon 2M Black LVB 250

Den senaste versionen av Ortofons långlivade Moving Magnet-serie 2M firar att det är 250 år sedan Bethooven föddes, komplett med en bild av kompositören på sidan av pickup-huset. Ljudet passar som hand i handske, med en silkeslen och sofistikerade presentation, inte minst passande klassiskt, jazz och akustisk musik överlag. Förfinad och sammansatt, använder den sig av en version nål och nålarmsrör från bolagets MC-pickup Cadenza Black. Detta tillsammans med en ny upphängning, bidrar samfällt till en granitfast stereobild med fantastiskt fokus och djup tillsammans med en behaglig och frodig återgivning av stråkar och andra typer av akustiska instrument.



Årets Bästa hörlurar, Focal Clear MG

Focal Clear var redan ett par fantastiska hörlurar, men med den nya Mg-versionen, har man höjt ribban ytterligare. Bland förbättringarna märks ett nytt, rent magnesiumelement (därav namnet), förbättrad resonanskontroll inuti de öppna kåporna och vinkeln på elementen med hänsyn till användarens öron. Resultatet är en hörlur som behåller originalets öppna ljud, men med bättre fart, renhet och precision. Den avslöjar till och med mer detaljer i musiken och skapar en påtagligt verklighetstrogen upplevelse av akustisk rymd framför dig – inte som brukligt med hörlurar, inkapslad inuti ditt huvud.


Årets Bästa högtalarsystem för hemmbio, Polk Audio Reserve

För att skapa Reservserien har Polk Audio utnyttjat teknik från sin avancerade Legend-serie – inklusive den iögonfallande Pinnacle-diskanthögtalare och Turbine-koner – samtidigt som de introducerar sina första höjdhögtalare för väggmontage eller att ställa på huvudhögtalarna. Sortimentet är härligt för systembyggare och har totalt nio modeller, inklusive en smal mittkanal och tre olika golvstående, alla klangmatchade för att passa oavsett installation. Klangen är neutral, med utmärkt detaljering och en mjukt balanserad bas tack vare Polks Power Port 2.0, som sannolikt kommer att höja en hemmabioentusiasts puls. Medan Reserve-series diskreta design hjälper högtalarna att smälta in i alla rum, garanterar dess prestanda att du sätter dig upp och lyssnar.



Årets Bästa hembioförstärkare, Yamaha RX-V6A

Yamahas nätverksanslutna sju-kanals AV-förstärkare har en underbar, helt ny designfilosofi och sju in/en ut HDMI som är redo för avancerade spelkonsoler och framtidens 8K-videokällor. Och samtidigt som de implementerat en rad smarta funktioner, inklusive att låta MusicCast multiroom-högtalarna användas som trådlösa surroundlokaler, har Yamaha inte ignorerat slutstegsprestanda. RX-V6A drivs av nyutvecklade, snabba slutsteg och egenutvecklad Cinema DSP och skapar rymliga, detaljerade och uppslukande ljudfält med Dolby Atmos och DTS: X-källor, samtidigt som man levererar förbättrat ljud på stereo- och flerkanalsmaterial. Detta är ett lysande, framåtblickande tillägg till märkets AVR-flotta.

315380

Årets Bästa premium OLED-TV, LG OLED65G1

Med 65-tummaren G1 kombinerar LG sin Gallery Series design – vilket gör denna supertunna TV att montera dikt an mot din vägg – med en ny Evo OLED som är ljusstarkare än någonsin, förenat med OLED-teknikens traditionella styrka med svartnivå för att leverera en 4K HDR -bild med dramatisk kontrast och levande, nyanserade färger. En annan nyckel till dess prestanda är det senaste generationen av LG: s Alpha9-processor, vilken ytterligare förfinar AI Picture Pro-bildoptimering, brusreducering och rörelsehantering . Premiumkänslan betonas av stöd för Dolby Vision IQ och Dolby Atmos audio, framtidssäker HDMI-anslutning (med 4K/120fps uppspelning), och omfattande smarta funktioner. OLED65G1 är en spännande flaggskeppsprodukt.

329460

Årets Bästa TV för gaming, LG OLED48C1

När spelkonsoler och datorer blir mer avancerade, med det senaste inom hög bildhastighet och HDR -teknik, letar spelare efter skärmar som kan göra dem rättvisa. Attraktionen med LG:s OLED48C1 är att den rymmer alla märkets senaste videobearbetningsfunktioner i ett 48-tumsformat som är idealiskt för både vardagsrum och spelrum. Förutom 4K/120Hz-stöd (inklusive Dolby Vision HDR) för alla fyra HDMI-ingångarna, stöder denna smart utformade OLED VRR (Variable Refresh Rate) för stabilt, tearingfritt spelande, plus ALLM (Auto Low Latency Mode). LG:s Game Optimizer-inställning ger sedan genrespecifika förinställningar för att ytterligare skräddarsy bildprestanda, medan en blixtsnabb responstid innebär att du alltid är ett steg före handlingen.

329580

Årets Bästa laserprojektor för hemmabio, BenQ V7000i/V7050i

BenQ:s V7000i (vitt chassi) och V7050i (svart) blandar den traditionella projektorns superstora bilder med den användarvänliga installationen och användandet av en TV. Installationen är lätt, tack vare ett integrerat fokusmönster, mätverktyg och keystone-korrigering, medan en medföljande dongel ger oss Android TV för video-on-demand-appar, röststyrning och mer därtill. Byggkvaliteten och stylingen är lyxig, ljudet från de framåtvända stereohögtalarutrymmena är tydligt och robust, och 4K HDR-uppspelningen drar nytta av naturliga färger, skarpa bilder och fin kontrast – särskilt när den används med BenQs 100tums ALR (Ambient Light Rejection) skärm. Detta är en suverän allt-i-ett-lösning.

332020

Årets Bästa hembioprojektor, Sony VPL-VW590ES

VPL-VW590ES, som ligger i den nuvarande Sony-hemmabioserien, drar nytta av dynamisk iris medan man samtidigt behåller priset på en vettig nivå tack vare en lampbaserad projektion. Nyckeln till dess premiumstatus är användningen av genuin native 4K-upplösning utan spegelväxling – den använder en trio av 4096×2160-pixlars SXRD-paneler som kan leverera både vitt och färg med en maximal ljusstyrka på 1800 Lumen. Sonys nya ”X1 For Projector”-processor introducerar teknik från Bravia TV-apparaterna och levererar HDR-förbättring per bildruta, 4K Motionflow och uppgradering av superupplösning. Resultatet är stora projektionsbilder av verkligt filmisk kvalitet, med spektakulära detaljer och djup kontrast.
315750

Årets Bästa Ultra Short Throw i premiumsegmentet, Samsung LSP9T

Inuti LSP9T-projektorns snygga chassi förenar Samsung toppmodern bildteknik med ett uppslukande 4.2-kanals ljudsystem, TV-mottagare och en sofistikerad smart plattform. Film-, tv-, app- och spelkällor är alla redo för storbildsupplevelsen, och den levereras med panache. En trippel-laser genererar ett färgutrymme som överstiger DCI-P3, vilket ger bästa färgåtergivningen i klassen med 4K HDR- (inklusive HDR10+) källor, medan rörelsehantering och bildskärpa också utmärker sig. Funktionsstinn och högpresterande, är detta det bästa exemplet hittills på hur en UST-projektor effektivt kan ersätta en konventionell TV.

319110

Årets Bästa köp i kategorin hembioprojektorer, XGIMI Horizon Pro

XGIMIs innovativa HORIZON Pro – en kompakt, lätt bärbar 4K HDR-modell med Android TV smartfunktioner– erbjuder en plug-and-play användarupplevelse och möjligheten att installeras nästan var som helst. Automatiskt fokus och keystone-korrigering förenas med intelligent ”hinderundvikande” för att justera bilden så att den passar alla väggytor, plus automatisk justering för användning med en dedikerad skärm. Ljuset, levererat av en 2200 Lumen LED -ljuskälla, ger skarpa, ljusa och intensiva bilder. De generösa anslutningarna inkluderar Wi-Fi och Bluetooth för strömmande källor, HDMI för Blu-ray-uppspelning och en digital ljudutgång för anslutning till ett externt ljudsystem – även om prestandan för HORIZON Pro: s egna Harman/ Kardon-högtalare också är värda beröm.

328930