Din kundvagn är tom

Test av Eversolo AMP-F2

bild till Test av Eversolo AMP-F2

Eversolo har nyligen lanserat ett innovativt slutsteg som ytterligare stärker deras engagemang för att erbjuda prisvärda lösningar för den engagerade Hifi-kunden. Det nya slutsteget är utformat för att leverera en riktig ljudupplevelse samtidigt som det håller fast vid företagets tradition av tillgänglighet och kvalitet. Som bonus matchar det bra till deras hyllade försteg / streamer EverSolo DMP-A6!

Uppackning

Vi packar upp slutsteget i Frölundabutiken där vi har EverSolo DMP-A6 nätverksspelare/DAC/försteg och EverSolo DMP-A8 streamer/försteg/DAC för provlyssning. Slutsteget är ordentligt packat och emballaget andas kvalité. Det ger inte bara ett första intryck av omsorgsfull design och tillverkning, utan det signalerar även att tillverkaren lägger stor vikt vid att skydda och presentera produkten på ett professionellt sätt.

Vi får med strömkabel och USB till 3.5mm triggerkabel för att kunna använda till DMP-A6 som saknar 12V triggerutgång. Både RCA och XLR ingångar finns tillgängligt.

Tillbehör



Kvalitetsintryck

Med detta senaste tillskott till sin produktlinje strävar Eversolo efter att tillgodose behoven hos musikälskare och ljudentusiaster som söker högpresterande produkter till rimliga priser. Det nya slutsteget är konstruerat med fokus på både ljudkvalitet och användarvänlighet, vilket gör det till en idealisk komponent för ändamålet. EverSolo AMP-F2 stereoslutsteg imponerar med sin eleganta och robusta design. Slutsteget har utvecklats i samarbete med ljudspecialisterna hos amerikanska Starke Sound.

AMF-F2 är baserat på högeffektiva NS600 klass-D förstärkarmoduler och kan användas både som stereoslutsteg eller som monoblock i bryggat läge.

Byggkvaliteten är hög, med användning av högkvalitativa material och noggrant utförda detaljer. Den kompakta formfaktorn gör att förstärkaren enkelt kan integreras i olika ljudsystem. Vi alla vet att klass-D förstärkare är effektivare och går svalare än klass AB. Det innebär inga fläktar, inga kylflänsar och hög effektivitet.

Som förstärkarkrets har EverSolo valt att inte använda de vanligaste klass D modulerna som Hypex och ICEpower. Utan här har vi egenutvecklade moduler från Starke Sound vilka faktiskt imponerar väldigt på oss.

NS600-modulerna använder en PurePath™ Ultra HD-teknik och en avancerad återkopplingsdesign, som innehåller en felkorrigeringsfunktion. Denna teknik uppnår en extremt låg nivå av distorsion över hela frekvensområdet, specat på enbart 0.003% @ 10W vid 1kHz.

EverSolo DMP-A6 Master Edition med EverSolo AMP-F2



Fördelar/Nackdelar

EverSolo AMP-F2 levererar kraftfull och ren ljudåtergivning. Oavsett om det är för musiklyssning eller hemmabio, ger förstärkaren imponerande detaljer och dynamik. Det man får tänka på är att slutsteget har en ingångskänslighet på 2.7V för full effekt. Mycket effekt och liten formfaktor som kan driva de flesta högtalare på marknaden.

Med sin imponerande effekt på 2 x 145 watt i 8 ohm (2 x 250 watt i 4 ohm) uppmätt med 1% THD kan slutsteget driva de flesta högtalare på marknaden. Skulle man behöva ännu mer effekt kan man brygga två och få ut 1x 280W RMS @ 4 ohm (1% THD) eller 1x 450W RMS @ 2 ohm (1% THD).

Pratar man byggkvalité ser man även det på baksidan där specialdesignade terminaler av berylliumkoppar finns. Berylliumkoppar har en låg resistans och utmärkt termisk ledningsförmåga, vilket möjliggör effektiv överföring av elektrisk ström och minimal värmeutveckling.

Baksida



Rekommendationer och provlyssning

EverSolo AMP-F2 levererar kraftfull och ren ljudåtergivning. Oavsett om det är för musiklyssning eller hemmabio, ger detta slutsteg imponerande detaljer och dynamik. Passar såklart perfekt ihop med EverSolo DMP-A6/8 men kan användas till många andra försteg.

Musik



Troubles What Youre In av Fink med högtalarna Triangle Magellan 40th Anniversary Quatuor


Troubles What Youre In av Fink har en lugn och melankolisk atmosfär. Det finns ett djup och dynamik i denna låt som behöver både rätt högtalare och förstärkare. Låtens intro öppnar upp med mjuka och försiktiga gitarrackord och välplacerade basnoter som skapar en varm och behaglig klangbild. Genom systemet kan man uppfatta de subtila nyanserna i gitarrspelet och basens djup, vilket ger en känsla av fysisk närvaro. Finks karakteristiska raspiga sångröst och fingerplockade gitarrspel ger låten en personlig och intim känsla vilket framförs precis som det ska. Texterna innehåller teman som kärlek, smärta och livets utmaningar. Blundar man är man där. Det finns en tydlig separation av instrumenten, vilket ger en djup och tredimensionell ljudupplevelse.

Liberty av Anette Askvik med högtalarna Triangle Magellan 40th Anniversary Quatuor


Liberty av Anette Askvik erbjuder en ljudbild som är väldigt dynamisk och välbalanserad. Instrumenteringen inkluderar en bred mix av akustiska och elektroniska element, vilket ger en unik och fängslande ljudupplevelse. De olika instrumenten i låten är tydligt separerade och kan höras tydligt och distinkt. Röstinsatsen från Anette Askvik är imponerande och tar centrum i ljudbilden. Hennes röst är kraftfull, emotionell och kontrollerad, vilket förmedlar låtens budskap på ett effektivt sätt. Hennes sångteknik och känslomässiga uttryck ger tillförlitlighet och närvaro till låten.

Film



Top Gun: Maverick


Vi testade också slutsteget till film och eftersom det presterar så pass bra till musik förväntar jag mig ett likvärdigt resultat till film. Filmen Top Gun: Maverick är en actionfylld flygträningsfilm med många scenarier av spännande luftstrider. Vi tänker ett kraftfullt ljud och fullt av motorbuller från stridsflygplanen, både när de accelererar och när de genomför snabba manövrar i luften. Resultatet är en ljudbild som är kraftfull, transparent och fyllig, vilket tillåter lyssnaren att uppleva varje detalj i filmen. Oavsett om det är snabba transienter eller djupa basgångar, behåller AMP-F2 sin precision och kontroll, vilket ger en imponerande känsla av realism och närvaro i ljudupplevelsen. Här har vi ett klass D slutsteg som har värme, själ och musikalitet om jag får säga det själv.

Utan tvekan är detta ett slutsteg som låter betydligt dyrare än vad det faktiskt är!

Perlisten Audio S5m och Triangle Magellan 40th Anniversary Quatuor



 

Sammanfattning av testet

EverSolo AMP-F2 är ett kraftfullt och pålitligt slutsteg som imponerar med sin ljudkvalité och design!



Skrivet av Emil 2024-01-24
Senast ändrad: 2024-01-25


Visad 565 gånger