Din kundvagn är tom

Perlisten’s R18s subwoofer - TOPPTESTAD

bild till Perlisten’s R18s subwoofer - TOPPTESTAD

“Perlistens R18s Subwoofer överträffar lätt vissa företags toppmodeller”
Den nya modellen som ska toppa Perlistens "instegsmodell" R-serie av subwoofers, R18s, drar nytta av företagets första 18-tums driver. Mark Craven introducerar den för Atlantis kung.

Med en vikt på 57,3 kg, en rejäl storlek på 57 cm i både bredd och djup, och en prislapp som landar på £5 000, överträffar Perlisten’s R18s subwoofer lätt vissa företags toppmodeller. Men för den amerikanska tillverkaren räknas den som en av deras andraklassval, mindre önskvärd än en subwoofer med dubbla drivers från deras premium D-serie.

Eller kanske inte. Genom att lansera Perlistens första 18-tums woofer ger R18s R-serien något att skryta om, bortom att bara vara "mer prisvärd". Den lovar också att leverera lite hederlig lågfrekenstrans galenskap.

Liten?

Som tidigare nämnts är detta en relativt stor best, definitivt inte värdigt Perlisten’s beskrivning "litet format, mäktig bas". Jag är medveten om att hus och lyssningsrum i deras hemland är större än de är i Storbritannien, men att beskriva någon subwoofer som står 61 cm hög och kräver hjälp för att få ut ur lådan som "liten" är att tänja på gränserna.

Åtminstone ser den ut som en del av Perlisten’s nu välbekanta stil. Den kubiska naturen hos R18s huvudkabinett mjukas upp av de rundade kanterna på dess frontbaffel, och subwooferns svarta satinfinish är också stilren.
Som vanligt finns det ett galler tillgängligt för att dölja den frontmonterade driver, men eftersom detta är ett valfritt tillägg kan jag inte se att många skulle bry sig om att köpa en.

Hjärnan bakom operationen.

När det gäller funktioner är denna modell klippt ur samma tyg som dess R-serie-syskon, och faktiskt Perlisten’s D-serie. Som företagets tekniska chef Eric Wiederholtz förklarar [se sid 30], är den underliggande elektronikplattformen oförändrad mellan de två serierna, så R18s har samma ARM Cortex-M4-processor och 48-bitars DSP-plattform och erbjuder samma app-kontroll och kalibrering.

Det sistnämnda har täckts tidigare [se HCC #344], så jag kommer snabbt att berätta att den har förinställda EQ
(THX, Boost/ Large Room och Cut/Small Room), manuell 10-bands parametrisk justering och kontroll av delningsfrekvens, fas, nivå och mer. Som stöd för detta finns en 2,4-tums färgpekskärm inbyggd i subwoofern, men resten av subwoofern erbjuder lite – på baksidan hittar du bara ett eluttag, trigger och serviceportar, och ett val av XLR och RCA-ingångar och -utgångar.

R18s-driver är ännu en av Perlistens glasfiberdesigns, kombinerad med en 1 000W-förstärkare. Kabinetten är förseglad, vilket är ett kännetecken för alla varumärkets subwoofers. "Portar lägger till en massa gruppfördröjning," säger Wiederholtz. "Det är fysik."
[/url]Texten är översatt från textkällan.

[url=https://www.perlistenaudio.com/wp-content/uploads/2024/08/HCC354__Perlisten_R18s_Reprint-LOW.pdf]

Läs hela artikeln här!