Din kundvagn är tom

EISA Award vinnarna 2024-2025 är utsedda!

bild till EISA Award vinnarna 2024-2025 är utsedda!

Experterna inom ljud och bildsegmentet har sagt sitt!

I över 40 år har journalisterna runt om i världen testat, jämfört och bedömt en stor mängd intressanta produkter i de här kategorierna. Det gör också oss extra stolta att de varumärken som vi valt att arbeta med återfinns på så många positioner. EISA Award är en av de mest prestigefyllda utmärkelserna en produkt kan få.

Här nedan finner du ett urval av vinnarna.

Är du intresserad att köpa någon av EISA-vinnarna så kontakta oss på [email protected] för mer information!

Årets bästa subwoofer, Perlisten R18s

R18s, som kröner Perlistens R-serie av subwoofers, använder den avancerade digitala processorplattformen och app-baserade kontrollen från tillverkarens flaggskepp D-serie, och kombinerar dem med ett monsterdrivet 18in/460 mm glasfiberelement designad från grunden speciellt för denna modell. R18s drivs av en inbyggd 1kW-förstärkare och presterar lika mycket som den ser ut – briljant stor i skala och uteffekt, plus att den kan servera djup snabb bas med autentiska nivåer av ljudtryck – men det finns avancerad förfining här också. Och med 10-bands parametrisk EQ, fördröjning och variabel fas, kan filmfantaster ställa in prestandan för att verkligen passa deras rum och smak. Vill du uppgradera ditt bioljud? Titta här.



Årets bästa högtalare i premiumsegmentet, SVS Ultra Evolution Pinnacle

Med den finaste och största högtalaren i SVS nya Ultra Evolution-serie, visar den amerikanske tillverkaren att man verkligen menar allvar med sin satsning. Genom den nya, tidsoptimerade högtalarlådan, förbättrade och genom ånga diamantcoatade diskanter och inte mindre än fyra 8-tumsbasar (monterade bakåt och framåt för att kortsluta rörelseenergin), har Pinnacle-golvaren verkligen alla kännetecken hos en flaggskeppsmodell. Vilket minst sagt även gäller prestandan. Med hjälp av detaljarbetet i lådkonstruktionen med extra stagning och 25 mm tjockt bakparti och frontbaffel, levererar Ultra Evoloution Pinnacle en enormt stor, atmosfärisk ljudbild som underbyggs av en djup, energisk bas och massor av detaljer – alltsamman utan att ställa alltför höga krav på den inkopplade förstärkaren.


Årets bästa aktiva stativhögtalare, Triangle Capella

Triangles Capella erbjuder audiofiler en högkvalitativ, komplett lösningen genom att para en uppsättning trådlösa stativ/bokhyllehögtalare med WISA Stereo Hub, som är förberedd för att göra installationen till en lättsam bris. 24-bits/192 kHz-hubben sköter signalkällorna, såväl trådlösa som kablade, från USB och HDMI ARC till Bluetooth, AirPlay, Chromecast och DLNA för att spelas upp via Capellas förstärkta 2-vägskabinett. Återgivningen kännetecknas av den breda, mjuka spridningen genom Triangles hornladdade domediskant samt den rika, kontrollerade basleveransen. App-baserad manual och automatisk EQ finns tillhands för den som vill. Bland finishalternativen finns uppseendeväckande Astral Blue och Brown Nebula, som är lika smarta som Capella-systemet i sin helhet..


Årets bästa streamer, EverSolo DMP-A8

Det är inte ofta som en produkt definierar om en hel produktkategori, men det är exakt vad Eversolo DMP- A8 gör! Inuti den slanka aluminiumlådan, hittar vi den senaste dual chip-DAC-lösningen från AKM som tillsammans med en högkvalitets R2R-volymkontroll gör DMP-A8 till en kapabel förförstärkare, inte minst tillsammans med en uppsjö anslutningsmöjligheter – från balanserat analogt till USB-B – för att hantera käll- och förstärkaranslutningar. Kärnan hos streamingförsteget är det Android-baserade styrsystemet med inbyggda strömningstjänster, excellent filstöd och avancerade DSP-möjligheter, som kan expanderas genom 3:e-partsappar – allt uppvisat på den lyxigt stora touch-färgdisplayen. Än hur du väljer att använda Eversolos nätverksförsteg/spelare, så kommer din musik att återges fantastiskt, såväl bildligt som ljudligt.


Årets bästa högtalarserie för hemmabio, SVS Ultra Evolution

För att ge hemmabiobyggare allt de behöver för att skapa en uppslukande anläggning, inkluderar SVS:s Ultra Evolutions sortiment tre golvstående högtalare, två alternativ för bokhylla/stativmontering, center- och höjdkanaler. Förutom vinklade kabinett för tidskorrigering har man företagets nya diamantbelagda diskanthögtalare, som adderar skarpa detaljer till högtalarnas fina mellanregister och kraftfulla bas – särskilt tack vare arrangemanget med fyra baselement i flaggskeppet Pinnacle-tower. Köpare kan förvänta sig en multikanalsprestanda med utmärkt upplösning, musikalitet i mellanregister och showstoppande low-end-effekt. Om den här serien visar upp SVS:s utveckling kan vi inte vänta på att se vart det går härnäst…


Årets bästa UST-projektor, XGIMI Aura 2

Förbered dig på att bli helt uppslukad i en filmupplevelse av XGIMIs högpresterande UST-projektor. Genom att samarbeta med 4K DLP-optik med en ”Dual Light 2.0”-laserkälla med 2 300 ISO Lumens fängslar Aura 2 med en fantastisk bildprestanda. Sport, spel och filmer/TV-tittande drar nytta av dess breda kontrast, skarpa detaljer och exceptionella färghantering, och dess ljusstyrka gör den väl lämpad för visning på dagtid såväl som för sessioner i mörkare belysning. Bilder upp till 150 tum kan projiceras på en ALR-skärm eller direkt på en vägg, med projektorn som erbjuder snabb automatisk justering av fokus, geometri och mer för att passa. Ett system med fyra högtalare från harman/kardon, plus Android TV-integration fullbordar Aura 2:s status som en överlägsen hemmabiolösning.


Årets bästa portabla projektor, XGIMI MoGo 3 Pro

Oavsett om du är hemma eller på resande fot ger denna lilla och snygga bärbara projektor från XGIMI storbildsunderhållning utan krångel. Med sin cylindriska form kan du enkelt vrida på MoGo 3 Pro för att visa Full HD HDR-bilder på vilken yta som helst, från golv till tak, antingen rakt eller i vinkel. Bilden justeras sedan automatiskt tack vare XGIMIs ISA 2.0-teknik som säkerställer att inga hinder kommer i vägen. Projektorns stativ fungerar också som högtalare. Dess 360-gradersljud kommer från ett system designat av harman/kardon – MoGo 3 Pro kan även användas för musikuppspelning via Bluetooth, eller som en diskret omgivande lampa med olika färger och effekter. När det gäller vad man ska titta på är Google TV inbyggd för snabb åtkomst till streamingtjänster och appar, medan en mikro HDMI-ingång stöder spelkonsoler och mediaspelare. MoGo 3 Pro kommer att underhålla dig var du än är.


Årets bästa AV-receiver, Marantz Cinema 30

Med inbyggda slutsteg för att driva en 11-kanals högtalarinstallation och bearbetning av 13.4 kanaler är Marantz CINEMA 30 en AV-receiver redo för en högpresterande hemmabio. Känsla för detaljer på alla nivåer resulterar i en prestation som är både musikalisk och muskulös med stort dynamiskt omfång, otrolig kraft och felfri artikulation. Med CINEMA 30 kan du höja volymen med självförtroende, allt faller naturligt på plats för korrekt lokalisering av individuella effekter. Dessutom döljer dess retrotonade estetik banbrytande teknologi, inklusive full 8K HDMI-anslutning, Dirac Live och Audyssey MultEQ XT32 kalibreringsalternativ och brett stöd för ansluten musik genom HEOS-ekosystemet.


Årets bästa kompakta streamingförstärkare, Marantz Model M1

Låt dig inte luras av MODEL 1:s diminutiva storlek och minimalistiska design. Tack vare ett 2x100W klass D effektsteg och en vidsträckt räcka funktioner, driver Marantz kompakta förstärkare med lätthet högtalarna och tar hand som såväl musik om TV-ljudet. Integrationen av HEOS streamingplattform och kontrollapp, plus AirPlay- och Bluetooth-koppling gör musikuppspelningen enkel medans HDMI eARC, Dolby Digital-dekdodning och subwooferstöd tar hand om filmkvällarna via ett 2.1-system. Och trots att MODEL 1 kan spela många roller – den kompakta formen passar även installationsmiljöer – är den genom den fantastiska musikåtergivningen trogen Marantz stolta hifi-arv.


Årets mest prisvärda streamingförstärkare, Wiim Amp

Wiim Amp gör en uppseendeväckande debut i kategorin ”addera enbart högtalare” med sitt nätta och möbleringsvänliga utförande och överkomliga prislapp, för att sedan chocka oss med sin talangfulla uppsättning funktioner och prestanda. Den strömmande kapaciteten är övertygande, med allt från Spotify- och Tidal Connect till uppspelning via Roon, DLNA, AirPlay och Wiim Home-appen – välj vilken musik du vill spela och låt sedan den här diminutiva förstärkarspelaren bjuda upp till ett storartat framförande, baserat på den 2×60 watt starka klass D-förstärkaren och ESS Sabre-DAC:en. Vill du ha mer? Wiim Amp erbjuder röststyrning, en USB-port för externt lagrade filer, 2-vägs Bluetooth-koppling för hörlurslyssning, HDMI ARC-koppling och avancerade EQ-inställningar i appen. Kort sagt, det här är en liten låda med stor attraktionskraft.


Årets bästa streamingförstärkare, Rotel RAS-5000

Genom att omfamna modern streamingteknik och lättanvända funktioner utan att backa från sitt grundläggande motto, ”prestanda framför allt”, kommer RAS-5000 som ett välkommet tillskott i Rotels produktflora – och den strömmande audiomarknaden som helhet. Genom sina modest angivna 2×140 watt (8 ohm) är det här en självsäker förstärkare för i princip alla högtalare, med en ljudlig signatur som visar upp en kraftfull men ändå mjuk, balanserad approach. Flexibla anslutningsmöjligheter imponerar likaså, med digitala ingångar som HDMI eARC, USB-B förutom wi-fi/ethernet som tas om hand av den högklassiga DAC-sektionen. Återgivningen känns som en mild bris, endera via Rotels egna app, DLNA eller Roon. Som grädde på moset får man den omsorgsfulla byggkvaliteten och den stora, informativa färgdisplayen.


Årets bästa integrerade förstärkare, Musical Fidelity A1

Musical Fidelitys integrerade A1-förstärkare tar med musikälskare på en resa bakåt i tiden, där det distinkta, slanka chassiet återuppstår samtidigt som en hel del av insidans design också är troget det hyllade 1980-talsoriginalet. Det här handlar fortsatt om en helt analog konstruktion med kontakter för MM/MC grammofonförstärkning, linjeingång och tapeloop, men också varsamma uppdateringar av strömförsörjningen och den interna kylningEN, men adderar också en välkommen direktkoppling som går förbi förstegets förförstärkning. I övrigt fortsätter den här 2×25-watts klass A-förstärkaren där föregångaren slutade, med en högst närvarande organisk, närmast rörliknande presentation som levererar musiken på ett spännande, expansivt sätt.


Årets bästa vinylspelare, Pro-Ject Audio XA B

Det är något nästan magiskt med att se sina vinylskivor snurra ovanför den transparenta akrylplinten på XA B. Med en uppsjö Pro-Ject-teknologier och byggd i Europa, är det här en slående skivspelare – och en mycket kapabel sådan därtill! Det väldämpade chassiet huserar ren strömhantering, en elektronisk hastighetskontroll och en innertallrik med mycket snäva lagertoleranser, som sammantaget ger en mjukt trevlig och pålitlig återgivning. En högkvalitets Pick It Pro Balanced-pickup sitter förmonterad på den 10 tum långa armen för maximal användarvänlighet, som resulterar i en engagerande återgivning utan ångest för den initiala uppställningen. Och med den balanserade MM-pickupen tillsammans med mini-XLR-utgången, erbjuds en möjlighet för uppgradering för den som vill få ut ännu mer från spelaren. XA B är verkligen ett givet val för vinylentusiasten, såväl idag som imorgon.


Årets bästa hörlursförstärkare, iFi Audio iDSD Diablo 2

Om nu originalet av iFi:s hörlursförstärkare Diablo kom som en frisk vind, kommer den här andra generationen att ta dig med storm! Bland uppgraderingarna märks ett läge för MEMS-lurar, Bluetooth 5.4 med AptX Lossless samt introduktionen av den senaste implementeringen av iFi Audios PureWave balanserade kretsdesgin, plus ett nytt rödmetallicchassi med spår som stödjer Diablo 2:s skrivbordsställ i olika vinklar. Flexibiliteten imponerar, sett såväl till funktionalitet (Diablo 2 kan tjänsgöra som en extern DAC/förförstärkare om du önskar) som flexibilitet i hörlursvalet. Använd bolagets iEMatch-teknik för lättdrivna in-ear-lurar och känn dig lugn över att förstärkarens inbyggda 4.800 mAh-batteri kan driva de mest krävande hörlurar med lätthet, om man vill med hjälp av Turbo- och Nitro-lägena.


Årets bästa kompakta DAC, iFi Audio GO Bar Kensei

Genom att kombinera USB-DAC och hörlursförstärkare i en kompakt, fickvänlig design är GO Bar Kensei perfekt för audiofilen på vift. Via sin USB-C-kontakt för både laddning och högupplöst uppspelning, ger iFi Audios häpnadsväckande lilla trollerilåda fantastisk prestanda med hörlurar, vare sig vi pratar IEM eller konventionella over-ear-hörlurar via endera 3,5- eller balanserade 4,4-millimetersutgångarna. Nyckeln till den höga prestandan är den högklassiga hårdvarudesignen samt integrationen av JVCKenwoods K2HD-processning för att återuppliva det naturliga ljudet hos digitala inspelningar. En uppsättning filter och analoga EQ-val finns tillgängliga för att ytterligare förhöja GO Bar Kenseis redan höga ljudkvalitet, allt kommunicerat via statuslampor på den smarta, borstade aluminiumkroppen.


Årets bästa kompakta soundbar, Sennheiser Ambeo Mini

Det senaste tillskottet till Sennheisers familj av soundbars är dess mest kompakta, men Ambeo Mini överträffar sin smidiga storlek och prislapp för att leverera en filmisk prestanda. Nyckeln här är varumärkets Ambeo-virtualisering, som – i kombination med en snygg autokalibreringsplattform – fungerar med Minis sex drivrutiner för att skapa en ljudbild med höjd, bredd och tyngd. Dolby Atmos- och DTS:X-ljudspår stöds över HDMI eARC, medan Sennheisers Smart Control-app lägger till streamingalternativ som Chromecast, AirPlay 2, Spotify och Tidal. Utöver sitt suveräna ljud är Mini enkel att ställa in och en fröjd att använda, med röststyrningsalternativ, Bluetooth-anslutning och förinställningar för ljudalternativ på menyn.